Un blog cu retete si gust, retete culinare, retete simple, retete deserturi si la indemana oricui. Tiramisu de capsuni fara coacere mi s-a parut o idee foarte buna pentru
ca oricine sa prinda curaj sa faca ceva dulce, delicios si spectaculos.
Si pentru al incerca si voi.
TIRAMISU DE CAPSUNI |
Ingrediente
- 500 g pișcoturi
- 400 g căpșuni
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 250 g mascarpone
- 3 linguri de zahăr
- 2 fiole esență de vanilie
- 1 fiolă esență de lămâie
- 350 ml limonadă
Mod De Preparare
Spală căpșunile și ține o mână-două din ele pentru decorat ultimul strat. Peste restul, toarnă o lingură de zahăr într-un bol. Lasă-le așa circa 1 oră ca să iasă sucul din ele. Cu ajutorul unui blender, fă piure căpșunile cu zahăr.
Bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone, treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare.
Stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță. Înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă și pune-le pe fundul tăvii.
Întinde un strat de piure de căpșuni deasupra, apoi pune jumătate din crema obținută peste ele. Apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de piure de căpșuni și de cremă deasupra și decorează cu mâna de căpșuni ținute la început deoparte, feliate. Pune-l la rece timp de 4-5 ore. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.