Am asezat un strat de mamaliga si brinza de burduf, dupa care am adaugat straturi succesive de ciuperci, caşcaval, şuncă presată şi şunculiţă, toate tăiate cubuleţe. Se acoperă cu restul de mămăligă
şi unt. Se răstoarnă şi se serveşte imediat.
MAMALIGA UMPLUTA |
Ingrediente
- 400 g mălai
- 50 g brânză de burduf
- 1 legatura pătrunjel verde
- 2 crengute cimbru
pentru umplutură
- 500 g ciuperci
- 2-3 linguri ulei
- 200 g şuncă presată
- 100 g şunculiţă afumată
- 150 g caşcaval sau brânză telemea
- 2-3 căţei de usturoi
- 30-40 g unt
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Pentru umplutură, ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi fin tocat, apoi se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute. Se lasă apoi deoparte.
3. Se unge un vas termorezistent cu unt şi se pun 2/3 din mămăligă pe fundul vasului şi puţin ridicat pe pereţii laterali. Se pun straturi succesive de ciuperci, caşcaval, şuncă presată şi şunculiţă, toate tăiate cubuleţe. Se acoperă cu restul de mămăligă şi unt. Se coace în cuptorul încins, 20-25 minute. Se răstoarnă şi se serveşte imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.