Pastele a venit cu pași repezi. Cu amintirea și
la zilele de pe urma care mai sunt încă,...Cozonacul insiropat puncteaza la capitolul estetic, dar cand il veti
gusta cu siguranta ii veti aprecia si mai mult. Este ideal pentru ocazii
festive si de sarbatori, daca vreti sa va impresionati de pastel.e Catolici
COZONACUL INSIROPAT |
Ingrediente
- 4 ouă
- 5 linguri zahăr
- 1 ceasca lapte
- coajă rasă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g unt
- 50 g pentru uns
- 400 g făină
- 20 g drojdie proaspătă
- 160 g stafide
- 2 linguri albuş bătut spumă
- zahăr vanilat pentru pudrat
Pentru sirop
- 1/2 ceasca cafea
- 3 lingurite zahăr
Mod De Preparare
2. Se ia o forma rotundă, se unge cu unt și se aranjează în ea rolurile de cozonac, în așa fel încât partea tăiată cu stafide să fie în sus.
3. Se lasă să crească în tavă, la loc cald, apoi se dă tava la cuptor, la foc mic. După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se toarnă peste el cafeaua îndulcita cu zahărul și se pune din nou la cuptor pentru 10 minute. Când se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.