Poți să îi dai absolut ce arome dorești.
Acest cod se face extrem de ușor extrem de gustos. Fileurile de cod sunt una dintre acele retete de cod pe care le vei face mereu. Înlocuiți codul cu alti peștii albi, dacă preferați.
COD LA CUPTOR SI SOS DE IAURT |
Ingrediente
- 4 bucăți de file de cod
- 1 și 1/2 lingurițe ulei de măsline
- 90 g pesmet
- 100 g iaurt gras
- 3 linguri parmezan
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 1/2 lingura busuioc uscat
- 2-3 căței de usturoi tocați
- 1 lămâie mare
- sare și piper după gust
- 1/2 linguriță paprika
Mod De Preparare
Într-un bol mic combină uleiul de măsline cu pesmetul.
Într-un bol mediu combinp iaurtul, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul pisat, cam 80% din zeama de la lămâie, sare și piper după gust și paprika. Unge cu mixtura de iaurt aromatizat fiecare file de cod în parte, apoi pune deasupra combinația de pesmet și ulei de măsline, pe care trebuie să o presezi cu fundul lingurii, ca să formeze o crustă. Pune bucățile de pește (cu crusta în sus, desigur) în tava dinainte pregătită.
Dă tava la cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de grosimea bucăților). Servim cu zeama de lamiie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.