Mâncare de mărar cu carne de pui Este o rețetă foarte simplă și rapidă, pentru un fel de mâncare delicios și sănătos. Gustul predominant al mararului nu ar trebui sa deranjeze, este
perfect echilibrat de ceapa, pui si sucul de rosii, asa ca sper sa
primeasca o sansa chiar si de la cei care nu au incercat-o..
MANCARE DE PUI CU MARAR |
6-8 ciocanele sau pulpe superioare de pui
3 cepe de marime medie tocate marunt
1 morcov mic ras fin
frunzele de la 2 cepe verzi tocate
frunzele de la 1 buc. usturoi verde tocate
4 maini marar curatat si tocat mare (cam 3-5 cm)
200 ml suc gros de rosii
350-450 ml apa
sare
piper
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit
PREPARARE:Punem ulei cam 1 deget inaltime in tigaia in care calim pulpele de pui. Le vom praji la foc mic, cu capac in primele 15-20 minute. Cand acestea sunt rumenite frumos pe toate partile, le vom scoate din tigaie, scurgem din ulei cam jumatate (il pastram separat pentru a completa daca avem nevoie). Calim ceapa si morcovul ras in tigaia in care am prajit puiul, adaugand 100 ml apa cand aceasta devine sticloasa. Punem capacul peste tigaie si mai lasam in jur de 5 minute la foc mic. Daca este nevoie de ulei, adaugam din cel pastrat.
Adaugam sucul de rosii, zahar, sare, piper, punem capacul si lasam in jurt de 3 minute. In acest timp pregatim mararul. Rupem crengutele mai lungi caci sunt inestetice, apoi tocam mararul mai mare, la o lungime de 3-5 cm.
Punem mararul si puiul, adaugam restul de apa, punem capacul si lasam in jur de 2 minute. Adaugam frunzele de ceapa verde si usturoi verde tocate, amestecam si mai lasam pe foc inca alte 5 minute.
Luam de pe foc si putem manca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.