Galuste de paine. Adica galuste nemtesti, austriece, cehesti sau slovacesti din chifle uscate. O rețetă de garnitură pentru fripturi, ciuperci,orez și alte preparate. Le mancam imediat. Le putem servi ca atare cu
sos picant, gulas sau alte sosuri.
GALUSTE DE PAINE |
200 g paine veche
sare
piper
1-2 linguri patrunjel verde tocat
1 ceapa medie
1 lingura ulei
1 lingurita unt
2 oua
120 ml lapte cald-fierbinte
optional: 1 lingura pesmet
PREPARARE:
Pentru inceput tocam painea in cuburi mici-medii, apoi le amestecam cu sare, piper proaspat macinat si ceapa tocata marunt si calita in ulei si unt.
Adaugam pe rand laptele cald si ouale batute, amestecand dupa fiecare in parte.
Lasam 10 minute sa fie absorbite lichidele, amestecam iar si luam cate o lingura de compozitie in mainile umezite pentru a modela bile maricele. Le vom presa intre palme pentru a se lipi bine bucatile de paine intre ele. In cazul in care am obtinut o compozitie moale adaugam pesmet inainte de modelare, astfel incat acesta sa mai absoarba din lichide. Le fierbem in apa cu sare in jur de 10 minute sau pana se ridica la suprafata.
Le mancam imediat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.