Pestişori tăvăliti prin făină şi condimente, prăjiti până devin crocanti
si îşi schimbă culoarea în cel mai delicios auriu, alaturi de felii de
lamaie si mujdei de usturoi cu mamaliga.
HAMSII PRAJITE |
600 g hamsii
150 g malai
ulei pentru prajit
sare
Pentru servit:
lamaie
mamaliga
mujdei sau sos de smantana/iaurt cu usturoi
PREPARARE:
Hamsiile spalate bine si curatate cu grija se tavalesc prin malai pana sunt bine acoperite. Incingem ulei intr-o tigaie inalta, apoi le prajim pana devin aurii si crocante. Daca sunt prajite in ulei mult nu vor avea nevoie sa fie intoarse in timpul prajirii. Nu au nevoie de mai mult de 4-5 minute pentru a fi prajite la foc mic spre mediu, in uleiul bine incins. Cand le scoatem din tigaie le punem pe un servet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.
Le mancam calde, fierbinti, cu lamaie, mujdei si mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.