Paste du pui in vin alb
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 40 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 1 pachet (250 g) paste (la alegere, fierte și scurse)
- 4 bucăți piept de pui
- puțină făină
- 2 ardei grași, tăiați fâșii
- 1 ceapă roșie, tăiată fâșii
- 5-10 căței de usturoi, ușor copți *Opțional
- ulei
Pentru sosul alb
- 3 linguri unt
- 2 linguri făină
- 80 ml lapte fierbinte
Pentru sosul cu vin
- 3 linguri unt
- 3 căței de usturoi pisați
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- 2 lingurițe coriandru
- 1 linguriță oregano
- 1/2 linguriță busuioc
- sare și piper după gust
- 70 ml vin alb
- 230 ml supă de pui
Mod De Preparare
Începem cu sosul alb. Topește la foc mic untul într-o
crăticioară. Adaugă făina, amestecă bine și gătește timp de 2 minute, la
foc mediu, amestecând continuu. Adaugă laptele fierbinte încețișor și
amestecând continuu (ai grijă să nu se formeze cocoloașe). Dă deoparte.
(Mai târziu, să ai grijă ca sosul alb să fie fierbinte când îl adaugi
celui scampi)
Trecem la sosul cu vin. Topește untul la foc mic. Adaugă
untul și condimentele. Gătește timp de 2 minute. Adaugă încet vinul și
supa de pui, amestecă până la omogenizare. Lasă-l așa timp de 15 minute,
amestecând din când în când. Adaugă o pătrime din sosul alb (încălzit,
nu uita!) și mai lasă un pic pe foc până se îngroașă ușor.
Pune pastele la fiert.
Bate ușor bucățile de pui, taie-le cât vrei tu de mari (le poți și
lăsa așa), dă-le prin făină și prăjește-le până se rumenesc ușor. Adaugă
ardeii și ceapa și sotează totul până când se face puiul de tot. Adaugă
sosul și lasă totul să se facă, timp de 5-10 minute.
Combină cu pastele și cu usturoiul copt și servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.