Lipii cu carne de oaie sau miel
|
Lipii cu carne de oaie sau miel |
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 40 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
INGREDIENTE
pt lipii
- 250 gr faina de secara
- 4 lg ulei
- 50 ml apa
- 1 varf lgta sare
- 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
pt umplutura
- 200 gr carne de oaie sau miel tocat bucatele
- 1 ceapa
- 1ardei gras
- cateva masline
- 3 oua
- o bucatica de cas
- 1 castravete murat
- sos iaurt cu usturoi
1 praf sare
MOD DE PREPARARE
Lipii
Intr-un
castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline.
Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe
care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si
am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o tigaie, la
foc mediu, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Le-am scos si le-am acoperit
cu un prosop ca sa nu se intareasca.
Umplutura
Intr-o
tigaie, am pus la calit ceapa si carnea de oaie sau miel, am adaugat ardeiul gras,
maslinele feliate. Am batut ouale cu putina sare si le-am adaugat in
tigaie. Am copt omleta bine si am dat tigaia deoparte.
Intr-o
lipie, am asezat cateva bucati de omleta, am presarat cas ras si
castravete murat. Am turnat putin sos de iaurt cu uturoi si am rulat
lipia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.