Turte de craciun
|
Turte de craciun |
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 10 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 1 oră
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
pentru aluat:
- faina alba
- apa
- sare
pentru umplutura:
- coaja rasa de lamaie
- zahar
- nuca macinata
- stafide
Preparare
Etapa 1
Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca.
Etapa 2
Apoi il punem pe masa de lucru,il facem rulou pe care il impartim in
rondele micute . Fiecare rondea, o sucim intr-o foaie cat mai subtire.
Foile le coacem pe plita de la soba sau pe tabla la aragaz.
Etapa 3
Cand sunt toate coapte,le inmuiem. Intr-un bol punem apa, zahar si
coaja rasa de lamaie. Amestecam bine sa se mai toapeasca zaharul.
Etapa 4
Luam cate 2 turte si cu o lingura, stropim bine cele doua turte,pe
ambele parti.Le punem pe un platou si peste ele presaram zahar tos,
stafide si miez de nuca.
Etapa 5
Luam inca doua turte, iarasi le inmuiem,le asezam peste celelalte, punind iarasi zahar, stafide si miez de nuca.
Etapa 6
Tot asa procedam pana cand terminam. O sa iasa ca un tort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.