Supa de peste ungureasca
|
Supa de peste ungureasca
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 6 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 40 min
- Dificultate:
- Foarte usor
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 3 kg peşte feliat, de diverse tipuri (crap, somn, etc)
Pentru ca gustul să fie foarte bun, peştele se pune cu tot cu oase şi cap!
- Opţional: lapţi şi icre
- 4 l apă
- 2 cepe tăiate în bucăţi destul de mari
- 3 linguriţe de boia dulce
- 1 ardei iute cascabel uscat (tăiat în jumătate)
- 15 linguriţe de sare
Preparare
Etapa 1
Se curata pestele, crapul se taie in bucati mari si se sareaza.
Intr-o oala mare se pune capul de la crap (fara ochi) , pestele mic si ceapa la fiert.
Etapa 2
Se fierbe aproximativ 30 de minute, apoi se trece totul printr-o sita
deasa(inclusiv zeama). Se adauga la pestele pasat, bucatile de crap,
ardeiul curatat si taiat bucati, rosia, sarea, piperul si se fierbe in
continuare.
Etapa 3
Daca este necesar se mai adauga apa.
Se adauga la supa boia de ardei, vinul rosu si se fierbe pana cand crapul este moale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.