Langos cu sos de smantana cu usturoi si cascaval ras
|
Langos cu sos de smantana
|
- Type:
- Acompaniamente
- Numarul de porții:
- 5 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 3 min
- Gata în:
- 18 min
- Dificultate: Foarte usor
Ingrediente
290g faina
180ml lapte
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
7g drojdie
1 lingura de lapte si o lingura de zahar extra (pentru activarea drojdiei)
5 catei usturoi pisati
150g smantana
150g cascaval ras
Preparare
Etapa 1
Vom activa drojdia uscata cu 1 lingura de lapte caldut amestecat cu o
lingurita mica de zahar. Si o vom pune de o parte pentru a dospi putin.
Etapa 2
Amestecam zaharul si sarea cu faina.
Etapa 3
Peste faina vom adauga laptele si drojdia si vom framanta aluatul pana
ce toate ingredientele vor fi incorporate. Apoi vom lasa aluatul sa
creasca pana ce acesta isi va dubla volumul.
Etapa 4
Dupa ce aluatul a crescut il vom imparti in 5 bile aproximativ egale pe
care le vom intinde cu sucitorul sau cu degetele si le vom lasa putin
sa se odihneasca.
Etapa 5
Vom praji langosii intr-o tigaie cu ulei incins pana ce acestia se vor rumeni pe ambele parti.
Etapa 6
Apoi vom prepara un mujdei amestecand usturoiul pisat cu o jumatate de
lingurita de sare si 2 linguri de ulei pe care il vom adauga progresiv
peste usturoi. Dupa ce am format o pasta din usturoi,o vom amesteca cu
smantana. Vom unge langosii cu acest sos si ii vom presara cu cascaval
ras.
Pofta Buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.