Friptura de porc la tava
|
Friptura de porc la tava
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 2 ore
- Gata în:
- 2 h, 30 m
- Dificultate:
Ingrediente
- 1 kg cap de piept de porc
- 2 linguri unt (sau untura)
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- tarhon
- sare si piper dupa gust
- patrunjel, marar
Preparare
Se
curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de
usturoi, se pudreaza cu sare si piper se pune peste tarhon tocat marunt
se acopera sio se lasa la rece aproximativ o ora sa prinda gust, apoi se
asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de unt. Se introduce
tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele
parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin (sau apa). Se introduce
friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand
grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand, spre final se
presara verdeturi tocate marunt...Cand furculita patrunde usor in
carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se
taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de garnitura de
cartofi taranesti sau orez cu ciuperci...Ușor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.