Preparare
Etapa 1
Bezelele (marshmallows) se topesc cu trei linguri de apa, intr-un vas
la bain-marie. Cand au devenit o pasta, se ia vasul de pe foc si se
imparte compozitia in doua.
Etapa 2
Se adauga intr-una esenta de vanilie si colorantul galben, iar in
cealalta ? esenta de migdale si colorantul rosu. Se omogenizeaza
compozitiile si se incorporeaza zaharul pudra (cate 400-500 g pentru
fiecare), putin cate putin. Ideal ar fi sa aveti un ajutor, pentru ca
zaharul trebuie incorporat cat mai sunt calde cele doua paste.
Etapa 3
Cand devin ca o plastelina, trebuie framantate, adaugand zahar pana nu
se mai lipesc de mana. Apoi se formeaza bilute egale din aceasta pasta,
care se intind cu sucitorul pe o plansa, pana capata forma de cerc.
Atentie, nu le faceti prea subtiri, pentru ca se vor rupe la manevrare,
dar nici groase, pentru ca sunt foarte dulci si o bomboana ar trebui sa
aiba cat mai putin fondant posibil.
Etapa 4
Se ia apoi o bila din compozitia de Bradut (Vica), se inveleste in
foaia de fondant, avand grija ca pliurile sa fie orientate in acelasi
sens si se unesc intr-un punct, la fel ca gura unui sac.
Etapa 5
Saculetii ii puteti orna cu bobite de afine din afinata sau le puteti lega fundite rosii.
Etapa 6
Daca va ramane compozitie, o puteti congela. Tineti-o la dezghetat o zi
in frigider si o ora la temperatura camerei inainte de a o folosi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.