Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Bezele de craciun

Retete si gust
Bezele de craciun
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
1 oră
Dificultate:
Ușor
Calorii:
522 Kcal (1 porție)
ProPoints:
14 (1 porție)
SmartPoints:
31 (1 porție)

Ingrediente

150 g marshmallows
800-1000 g zahar pudra
3 linguri apa
1 lingura esenta vanilie
1 lingura esenta migdale
2 linguri colorant alimentar rosu lichid
2 linguri colorant alimentar galben lichid

Preparare

Etapa 1

Bezelele (marshmallows) se topesc cu trei linguri de apa, intr-un vas la bain-marie. Cand au devenit o pasta, se ia vasul de pe foc si se imparte compozitia in doua.

Etapa 2

Se adauga intr-una esenta de vanilie si colorantul galben, iar in cealalta ? esenta de migdale si colorantul rosu. Se omogenizeaza compozitiile si se incorporeaza zaharul pudra (cate 400-500 g pentru fiecare), putin cate putin. Ideal ar fi sa aveti un ajutor, pentru ca zaharul trebuie incorporat cat mai sunt calde cele doua paste.

Etapa 3

Cand devin ca o plastelina, trebuie framantate, adaugand zahar pana nu se mai lipesc de mana. Apoi se formeaza bilute egale din aceasta pasta, care se intind cu sucitorul pe o plansa, pana capata forma de cerc. Atentie, nu le faceti prea subtiri, pentru ca se vor rupe la manevrare, dar nici groase, pentru ca sunt foarte dulci si o bomboana ar trebui sa aiba cat mai putin fondant posibil.

Etapa 4

Se ia apoi o bila din compozitia de Bradut (Vica), se inveleste in foaia de fondant, avand grija ca pliurile sa fie orientate in acelasi sens si se unesc intr-un punct, la fel ca gura unui sac.

Etapa 5

Saculetii ii puteti orna cu bobite de afine din afinata sau le puteti lega fundite rosii.

Etapa 6

Daca va ramane compozitie, o puteti congela. Tineti-o la dezghetat o zi in frigider si o ora la temperatura camerei inainte de a o folosi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!