Drob de pui cu pipote si inimi
|
Drob de pui cu pipote si inimi
|
- Tipul rețetei:
- Antreuri
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 40 min
- Gătire:
- 50 min
- Dificultate:
- Ușor
- Calorii:
- 237 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 6 (1 porție)
- SmartPoints:
- 5 (1 po
Ingrediente:
– 500 g. pipote, inimi de pui si ficatei
– 1 piept de pui mai mare
– 2 cepe uscate sau 3 legaturi ceapa verde
– 3 oua proaspete
– 1 lingura pesmet sau o felie de paine inmuiata in lapte
– 4 oua fierte tari
– 1 legatura patrunjel
– 1 legatura marar
– sare, piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert maruntaiele de pui in apa cu putina sare. Daca este nevoie, se strange spuma de deasupra.
Intr-un vas separat se fierbe pieptul de pui.
Se marunteste ceapa verde si se caleste in putin ulei; daca folositi
ceapa uscata, dati-o prin masina de tocat si apoi caliti-o in ulei. Nu
se lasa mult pe foc, ci doar pana se inmoaie.
Cand sint gata, se dau prin masina de tocat atat maruntaiele cat si pieptul de pui.
Se adauga painea inmuiata (sau pesmetul) pe care o treceti tot prin masina impreuna cu verdeata.
Se amesteca apoi compozitia cu ouale proaspete si bine batute. Se adauga sare si piper dupa gust.
In functie de consistenta, se adauga sau nu o ceasca din zeama in care a
fiert carnea de pui (asta daca doriti sa aveti un drob mai pufos :P).
Se unge o tava de chec cu ulei; se tapeteaza baza cu hartie de copt
(taiata cu foarfeca pe dimensiunea tavii). Se toarna jumatate de
compozitie in tava si se niveleaza. Se aseaza ouale fierte si se acopera
cu restul de compozitie.
Se baga la cuptorul incins in prealabil si se lasa cca. 30 de minute la foc potrivit (180 grade C.)rție)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.