Cremes
|
Cremsnit (cremes)
|
- Tipul rețetei:
- Altele
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 20 min
- Dificultate:
- Ușor
- Calorii:
- 294 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 8 (1 porție)
- SmartPoints:
- 13 (1 porție
Ingrediente
6 oua
1 litru lapte
9 linguri faina
250 gr. zahar
1 praf de sare
Preparare
Se
amesteca faina cu cateva linguri de lapte pana devine o compozitie ca
pentru clatite( fara cocoloase) .Intre timp punem laptele la fiert, iar
cand da in clocot, se adauga compozitia din faina si se amesteca destul
de des pentru a nu se forma cocoloase.Cand consideram ca faina este
fiarta,se adauga galbenusurile frecate cu zaharul. Se amesteca pana
zaharul este topit, iar la urma adaugam albusurile batute spuma tare si
se amesteca incet cu o lingura de lemn(nu trebuie sa fie crema fina,
trebuie sa ramana bucatele de albus batut)
Foile sunt cumparate din
magazin.Pentru a se putea taia mai usor prajitura ,portionam inainte
foaia de deasupra. Cand se mai raceste un pic crema se toarna peste
prima foaie iar deasupra asezam bucatile gata portionate.
Cand se serveste se pugreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie
)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.