Sarmale cu jambon
Sarmale cu jambon |
Am mincat sarmale preparate in foarte multe moduri, dar cele mai gustoase au fost acelea facute in cuptor.
Asa ca am hotarit sa impartasesc si cu voi aceasta reteta.
Ingrediente:
- 650 gr carne tocata de porc
- 150 gr slanina cruda
- 200 gr jambon afumat si uscat de casa
- alte 4 felii cit o jumatate de palma si cam de jumatate de cm, jambon afumat si uscat, de casa
- 4 buc cam de 7-8 cm de cirnati afumati si uscati de casa
- 1 varza mare murata
- 3 buc ceapa potrivita
- 40 ml ulei
- 1 ceasca pentru ceai de orez
- 10 gr delicat de legume
- cimbru, o lingura rasa
- sare dupa gust, daca este nevoie
- boia, 2 linguri
- citeva bobe de piper
- 1 ardei gras rosu, taiat in cubulete mici
- 150 gr de smintina
- 100 gr de cascaval afumat
Mod de preparare:
Se spala varza, se curata de cotor, se aleg foiile pentru sarmalute. Ce ramine se taie marunt.
Cele 150 gr de slanina se toaca marunt, cele 200 gr de jambon se taie in cubulete cam cit o unghie, la fel si ardeiul gras.
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, cubuletele de ardei gras delicatul si se lasa 2 min pe foc. Se ia apoi si se lasa la racit. Dupa care se adauga carnea, slanina, cubuletele de jambon, boiaua si cimbrul. Se amesteca bine. Aceasta compozitie se imparte pentru fiecare foaie de varza, de marimea pe care o doriti.
Se impaturesc sarmalele, introducandu-se capetele in interior. Se aseaza intr-un vas de tuci 2 randuri de frunze intregi de varza, se pun boabele de piper, se aseaza un rand de sarmale, in forma petalelor de floare. Deasupra se pune niste varza tocata, se aseaza feliile de jambon, se mai aseaza un rind de sarmale, se pune niste varza tocata, se pune bucatile de cirnati, se pune ultimul rind de sarmale, se pune niste varza taiata si se acupera cu niste frunze de varza, se adauga apa calduta astfel incat sa le acopere. Se pune pe foc, pina da in clocot,iar pe urma se introduce la cuptor si se lasa 2 ore. Daca mai este nevoie, se adauga apa si sare. Cind sint gata se amesteca smintina cu niste zeama din sarmale si se toarna peste ele. Se lasa inca 10 min.
Se servesc cu putin cascaval ras pe deasupra, numai cui ii place.
Va doresc pofta buna.
Se spala varza, se curata de cotor, se aleg foiile pentru sarmalute. Ce ramine se taie marunt.
Cele 150 gr de slanina se toaca marunt, cele 200 gr de jambon se taie in cubulete cam cit o unghie, la fel si ardeiul gras.
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, cubuletele de ardei gras delicatul si se lasa 2 min pe foc. Se ia apoi si se lasa la racit. Dupa care se adauga carnea, slanina, cubuletele de jambon, boiaua si cimbrul. Se amesteca bine. Aceasta compozitie se imparte pentru fiecare foaie de varza, de marimea pe care o doriti.
Se impaturesc sarmalele, introducandu-se capetele in interior. Se aseaza intr-un vas de tuci 2 randuri de frunze intregi de varza, se pun boabele de piper, se aseaza un rand de sarmale, in forma petalelor de floare. Deasupra se pune niste varza tocata, se aseaza feliile de jambon, se mai aseaza un rind de sarmale, se pune niste varza tocata, se pune bucatile de cirnati, se pune ultimul rind de sarmale, se pune niste varza taiata si se acupera cu niste frunze de varza, se adauga apa calduta astfel incat sa le acopere. Se pune pe foc, pina da in clocot,iar pe urma se introduce la cuptor si se lasa 2 ore. Daca mai este nevoie, se adauga apa si sare. Cind sint gata se amesteca smintina cu niste zeama din sarmale si se toarna peste ele. Se lasa inca 10 min.
Se servesc cu putin cascaval ras pe deasupra, numai cui ii place.
Va doresc pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.