Ciorba betivan
Ciorba betivan |
- 500 gr varza murata
- 300 gr carne de vita
- 2 felii jambon din mincarea de cu o zi inainte (vezi reteta - sarmale cu jambon)
- 1 buc cirnati din mincarea de cu o zi inainte (vezi reteta - sarmale cu jambon)
- 6 sarmale din mincarea de cu o zi inainte (vezi reteta - sarmale cu jambon)
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 2 cesti smantana
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei iute
- 4 frunze de dafin
- 3 cartofi (optional)
- piper
- chimion
- sare
Mod de preparare
Se taie in cubulete mici carnea de vita.
Într-o oală mare, începe să fierbi, aproximativ 4 litri de apa, carnea de vita.
Varza se spală dacă acestea este prea acra (de la caz la caz) si se taie in bucati si fisii.
Când carnea este jumătate fierta, până se înmoaie , se adaugă varza, ceapa meruntita, cateii de usturoi pisati, ardei taiati cubulete, cartofi taiati cubulete (optional) si frunzele de dafin, piperul și chimenul la gust .
Cârnați se taie în felii. jambonul si sarmalele in cubulete și la 20 de minute înainte de sfârșitul gătitului ( după aproximativ 40 de minute) , se adaugă in ciorba.
Cind este aproape gata, se amesteca o jumatate de ceasca de smintina cu un polonic de ciorba si se adauga inapoi in ciorba.
Sfaturi de consum : incalzesti-o după apariția ta din pat, gust-o si maninc-o lent, și apoi ascunde-te din nou sub capacele plapumei :) !
Se serveste cu multa smintina.
Va doresc pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.