Chiftele la cuptor cu sos marinat |
- 500 g carne de porc tocata
- 2 cepe
- 3-4 cartofi
- 1 lingura de bulion
- 1-2 graunti de usturoi
- 2 oua
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- 150 g faina
- marar verde
- 2 cepe
- 2-3 graunti de usturoi
- 1 morcov
- 3 linguri bulion
- 50 ml ulei
- 1 lingurita de zahar
- sare
- piper
- marar verde
MOD DE PREPARARE:
Pregatirea chiftelelor:
Punem carnea tocata intr-un bol adanc.
Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata.
Adaugam si bulionul, sare, piper, ardei boia dulce, marar tocat si cele 2 oua.
Amestecam bine.
Punem faina intr-o farfurie.
Dam chiftelutele prin faina si le punem in tava (neunsa cu ulei si netapetata).
Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute.
Sosul marinat.
Calim in ulei incins ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare.
Adaugam bulionul, 1 cana de apa, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust.
Lasam la fiert 20-25 de minute.
La final adaugam marar verde tocat marunt.
Pofta buna!
Sfat-uri
Se poate folosi ceapa si usturoi verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.