Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piccata de piept de pui

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Daca esti in cautarea uni preparat gustos pe care sa il gatesti in mai putin de jumatate de ora, atunci piccata de piept de pui este alegerea perfecta. Piccata este una dintre acele retete cu piept de pui rapide si foarte usor de gatit. In ciuda simplitatii sale este un fel de mancare extrem de delicios, fraged si aromat.

Piccata de piept de pui

Piccata de piept de pui

Ingrediente

  • 4 fileuri de piept de pui

  • 2 linguri de faina

  • 100 ml supa de pui

  • 1 catel de usturoi

  • 2 linguri de capere

  • zeama de la 1/2 lamaie

  • 1 lingura de ulei de masline

  • 15 g unt

  • 100 ml smantana lichida pentru gatit

  • sare, piper, patrunjel (optional)

Mod de preparare

Spala fileurile de piept de pui, apoi sterge-le bine de apa cu un servetel absorbant. In cazul in care fasiile de piept de pui sunt mai groase, pune o folie de plastic deasupra lor si bate-le usor cu ciocanul de snitele pentru a le mai subtia putin. In acest fel se mai si fragezesc.
 
Intr-un castron, amesteca faina cu un praf de sare si piper, apoi tavaleste fiecare fasie de piept de pui prin amestec. Acopera fiecare fasie cu faina pe ambele parti, apoi scutura putin de faina in exces. Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si untul, apoi adauga fasiile de piept de pui trecute prin faina.  
 
Prajeste fasiile din piept de pui la foc mare, timp de 3-4 minute, pana se vor rumeni frumos. Introarce-le si mai lasa-le la prajit pana ce se rumenesc si pe cealalata parte. Carne va capata o culoare frumoasa, aurie.  
 
Adauga usturoiul tocat marunt, mai lasa la prajit un minut, apoi stinge totul cu supa de pui calda. Cu o lingura de lemn sau cu o spatula, degreseaza de pe fundul tigaii resturile de carne ramase lipite de la prajirea pieptului de pui. Impreuna cu supa vor da un gust extraordinar de delicios sosului. Adauga caperele si sucul de lamaie proaspat stors. Gateste la foc potrivit pentru cateva minute, astfel incat aromele sa se intrepatunda, iar sosul sa se reduca putin.  
 
Adauga smantana lichida. Lasa sa dea in cateva clocote pana ce sosul capata consistenta cremoasa, apoi stinge focul. Presara deasupra patrunjel verde tocat marunt, daca vrei. De data aceasta, eu nu am presarat patrunjel.  
 
Piccata de pui se serveste calda, imediat dupa gatire. 
 
Se portiveste perfect cu foarte multe garnituri: pilaf de orez, legume sotate, paste sau chiar cartofi natur. 
 
Pofta buna!

Sfaturi Utile

  • Dupa cum spuneam, piccata se poate gati si cu alt tip de carne, asa ca in loc de carne de pui poti folosi vita.
  • Pentru un gust mai bun, poti sa amesteci faina cu putin parmezan ras, iar apoi sa tavalesti fasiile de piept de pui prin acest amestec si sa le pui la prajit. Se va forma o crusta aurie delicioasa!
  • Dupa prajire, poti sa scoti bucatile de piept de pui pe o farfurie si sa le tii la cald. Le vei aduga in sos cu cateva minute inainte de finalul preparatului.
  • In loc de supa de pui poti sa faci o reductie cu vin alb sec. Alcoolul se evapora la temperaturi inalte, asa ca poti folosi vinul chiar daca vor trebui sa manance si copiii din acest preparat. In schimb, daca folosesti vin este posibil sa trebuiasca sa mai reduci din cantitatea de suc de lamie pentru ca piccata sa nu fie prea acra la final.
  • In unele retete italiene nu am regasit smantana lichida pe lista de ingrediente. Asa ca, daca vrei un preparat mai dietetic, poti sa renunti la ea.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!