Dovlecei gratinati la cuptor, reteta simpla clasica |
- -1 kg de dovlecei
- -300 g cascaval, parmezan sau telemea
- -4 oua
- -3-4 linguri pesmet
- -400 g smantana sau iaurt
- -sare
- -piper
- -1 lingura de unt pentru uns tava
Mod de preparare
Pentru inceput vom pregati dovleceii: le taiem capetele, apoi ii taiem cubulete sau felii, cum preferati.
Punem bucatile de dovlecei intr-o strecuratoare si adaugam doua lingurite de sare si amestecam foarte bine.
Lasam dovleceii sa stea asa timp de 15-20 de minute, cat sa isi lase apa.
Pregatim tava in care vom pune dovleceii: o ungem cu o lingura de unt moale, ungem tava foarte bine.
Apoi vom folosi o lingura cu varf de pesmet si tapetam tava.
Apasam bine dovleceii din strecuratoare, sa se scurga toata apa.
Ii scoatem si ii punem intr-un bol, adaugam peste ei doua linguri de pesmet. Acesta va absorbi eventualele reziduuri de zeama. Peste dovlecei adaugam si 3/4 din parmezan, mai lasam o 1/3, aceasta o vom pune deasupra, pentru gratinat.
Adaugam peste dovlecei si ouale, piperul, daca mai e nevoie, mai puteti adauga si putina sare.
Amestecam totul foarte bine. Adaugam 400 ml de smantana sau iaurt gras, dupa care amestecam usor.
Rasturnam totul in tava de copt, nivelam deasupra.
Punem tava la cuptor la o temperatura de 180 de grade Celsius.
Dupa 30 de minute verificam totul, daca este totul copt, punem deasupra restul de parmezan, ca sa se gratineze. Daca nu, mai lasam. Dovleceii trebuie sa fie moi, putem verifica asta cu o scobitoare.
Asta este totul!
Iar daca va place ceea ce fac, ma puteti rasplati si sa distribuiti retetele si pentru prietenii vostrt.
Va imbratisez cu mult drag <3
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.