Aceasta reteta de mancare de conopida si cartof dulce este extrem de usor de preparat. Este o reteta perfecta pentru mesele in familie si nu este deloc costisitoare, mai ales daca folosesti conopida congelata, care este mai ieftina. Nu uita, la final, sa adaugi peste mancare cat mai mult patrunjel proaspat tocat.
Aceasta reteta aromata de mancare de conopida cu cartof dulce este perfecta pentru pranz si cina!
Mancare de conopida si cartof dulce |
- 1 conopida medie, sau poti folosi ~500g de conopida congelata, asa cum am facut eu
- 2 cartofi dulci mari, decojiti
- 1 ceapa mare, tocata
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 cana de lapte de cocos
- 2 linguri de tumeric
- ½ lingurita de ghimbir pudra, sau foloseste o bucatica de ghimbir proaspat ras
- ½ lingurita de chimion pudra
- ⅓ lingurita de seminte de coriandru, macinate
- ⅓ lingurita piper, macinat
- sare de mare, dupa gust
- 2 linguri ulei de masline
- apa, adauga cat este nevoie pentru a prepara sosul (eu am adaugat ~500-750ml)
- patrunjel proaspat- foloseste cat de mult doresti!
Mod de preparare
Fierbe conopida la aburi. Intr-o oala medie, adauga niste apa si fierbe cartofii decojiti si taiati cubulete.
Verifica-i cu o furculita dupa 20 de minute. Daca sunt moi, ia-i de pe foc.Scurge apa, dar nu o arunca.
Pune cuburile de cartofi intr-un blender. Adauga laptele de cocos si condimentele. Adauga o cana din apa in care au fiert cartofii. Proceseaza pana se formeaza un sos cremos. Mai adauga niste apa, pentru a subtia sosul, daca e cazul. La final, ar trebui sa aiba consistenta unei smantani grase, nu al unui piure.Incinge uleiul intr-o cratita mare. Adauga ceapa tocata. Soteaz-o timp de 2 minute.
Adauga sosul de cartofi dulci. Amesteca.Adauga conopida fiarta.
Mai lasa pe foc ~10 minute.Serveste mancarea de conopida cu patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.