Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancare de conopida si cartof dulce

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aceasta reteta de mancare de conopida si cartof dulce este extrem de usor de preparat. Este o reteta perfecta pentru mesele in familie si nu este deloc costisitoare, mai ales daca folosesti conopida congelata, care este mai ieftina. Nu uita, la final, sa adaugi peste mancare cat mai mult patrunjel proaspat tocat. 

Aceasta reteta aromata de mancare de conopida cu cartof dulce este perfecta pentru pranz si cina!

Mancare de conopida si cartof dulce

Mancare de conopida si cartof dulce

Ingrediente

  • 1 conopida medie, sau poti folosi ~500g de conopida congelata, asa cum am facut eu
  • 2 cartofi dulci mari, decojiti
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 cana de lapte de cocos
  • 2 linguri de tumeric
  • ½ lingurita de ghimbir pudra, sau foloseste o bucatica de ghimbir proaspat ras
  • ½ lingurita de chimion pudra
  • ⅓ lingurita de seminte de coriandru, macinate
  • ⅓ lingurita piper, macinat
  • sare de mare, dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa, adauga cat este nevoie pentru a prepara sosul (eu am adaugat ~500-750ml)
  • patrunjel proaspat- foloseste cat de mult doresti!

Mod de preparare

Fierbe conopida la aburi.

 Intr-o oala medie, adauga niste apa si fierbe cartofii decojiti si taiati cubulete.

Verifica-i cu o furculita dupa 20 de minute. Daca sunt moi, ia-i de pe foc.

 Scurge apa, dar nu o arunca.

Pune cuburile de cartofi intr-un blender. Adauga laptele de cocos si condimentele. Adauga o cana din apa in care au fiert cartofii. Proceseaza pana se formeaza un sos cremos. Mai adauga niste apa, pentru a subtia sosul, daca e cazul. La final, ar trebui sa aiba consistenta unei smantani grase, nu al unui piure.

 Incinge uleiul intr-o cratita mare. Adauga ceapa tocata. Soteaz-o timp de 2 minute.

Adauga sosul de cartofi dulci. Amesteca.

 Adauga conopida fiarta.

Mai lasa pe foc ~10 minute.

 Serveste mancarea de conopida cu patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!