Ceva bun din Arad. Aceasta "taietura" de Arad, o sa o pregatesc pentru voi si sa va ospatez cum se cuvine, ca in Arad!
Taietura de Arad |
1 felie groasa de ceafa de porc (cca 4.5 - 5 cm grosime; 350-400 gr)
1 lingura ulei
sare
piper negru macinat
boia dulce
chimen macinat
Mod de preparare
Presarati carnea cu sare, piper negru macinat, boia (cam 3 prize / parte) si chimen (cam 3 prize / parte). Eu am presarat si o priza de coriandru macinat desi nu e traditional, dar se potriveste foarte bine. Turnati uleiul si masati carnea, astfel incat condimentele sa intre si in crestaturi si sa ajunga pe margini.
Legati o sfoara in jurul feliei, ca un brau, dar nu foarte strans. Acesta are rol de a pastra forma fripturii, de a nu o lasa sa se lateasca la copt.Dati carnea la frigider peste noapte (minim 8 ore).
Cand doriti sa o preparati o scoateti cu 30 minute inainte de la frigider si o lasati sa revina la temperatura camerei.Incingeti o tigaie antiaderenta pe care o ungeti cu putin ulei. Frigeti carnea cate 2 minute / parte, doar pana se rumeneste frumos.
Dati apoi tigaia la cuptor la 150C pentru 30 minute. Stropiti carnea cu sucul lasat la jumatatea timpului.
Scoateti tigaia si acoperiti carnea cu o folie de aluminiu. Lasati-o sa stea cam 10 minute inainte de a o taia.Taiati si scoateti sfoara.
Friptura de Zalau am servit-o cu ardei kapia mici (cca 10-15 cm lungime) copti, curatati
si umpluti cu piure de cartofi cu unt, asezati in jurul fripturii. In
momentul servirii taiati carnea felii urmand linia crestaturilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.