Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Taietura de Arad

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ceva bun din Arad. Aceasta "taietura" de Arad, o sa o pregatesc pentru voi si sa va ospatez cum se cuvine, ca in Arad!

Taietura de Arad
Taietura de Arad

Ingrediente

1 felie groasa de ceafa de porc (cca 4.5 - 5 cm grosime; 350-400 gr)
1 lingura ulei
sare
piper negru macinat
boia dulce
chimen macinat

Mod de preparare

Se aseaza felia de carne pe masa de lucru. Se cresteaza deasupra linii paralele la distanta de cca 1 cm. Folositi un cutit ascutit si faceti crestaturile cam la 1 cm adancime. Intoarceti carnea la 90 grade si crestati dn nou paralel, in acelasi mod. Veti obtine un model ca o tabla de sah.

 Presarati carnea cu sare, piper negru macinat, boia (cam 3 prize / parte) si chimen (cam 3 prize / parte). Eu am presarat si o priza de coriandru macinat desi nu e traditional, dar se potriveste foarte bine. Turnati uleiul si masati carnea, astfel incat condimentele sa intre si in crestaturi si sa ajunga pe margini.

Legati o sfoara in jurul feliei, ca un brau, dar nu foarte strans. Acesta are rol de a pastra forma fripturii, de a nu o lasa sa se lateasca la copt.

 Dati carnea la frigider peste noapte (minim 8 ore).

Cand doriti sa o preparati o scoateti cu 30 minute inainte de la frigider si o lasati sa revina la temperatura camerei.

 Incingeti o tigaie antiaderenta pe care o ungeti cu putin ulei. Frigeti carnea cate 2 minute / parte, doar pana se rumeneste frumos.

Dati apoi tigaia la cuptor la 150C pentru 30 minute. Stropiti carnea cu sucul lasat la jumatatea timpului.

* daca tigaia voastra nu merge la cuptor, puneti in cuptor, cat se incalzeste, un vas termorezistent care sa cuprinda carnea; cand e rumena carnea, mutati-o in acest vas fierbinte.

 Scoateti tigaia si acoperiti carnea cu o folie de aluminiu. Lasati-o sa stea cam 10 minute inainte de a o taia.Taiati si scoateti sfoara.

Friptura de Zalau am servit-o cu ardei kapia mici (cca 10-15 cm lungime) copti, curatati si umpluti cu piure de cartofi cu unt, asezati in jurul fripturii. In momentul servirii taiati carnea felii urmand linia crestaturilor.

* o astfel de felie de carne e suficienta pentru 2 persoane; reteta poate fi scalata la oricate bucati; socotiti cam 2-3 ardei mici de persoana, iar pentru piure 2 cartofi medii de persoana; ardeii se umplu usor cu piure daca folositi un spritz de patiserie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!