Orez prajit cu oua si legume divers colorate, este o reteta din bucataria cantoneza – una din cele mai rafinate si mai cunoscute bucatarii.
Este una din cele mai cunoscute retete de garnituri, se pregateste foarte usor.
Orez prajit cu oua si legume iese cel mai bine din orezul fiert si racit de cateva ore. Poate fi pregatit si cu o zi inainte.
OREZ PRAJIT CU OUA SI LEGUME |
250 g orez cu bob lung
400 ml apa
150 g legume congelate
2 oua
1 ceapa verde pentru decor
3 linguri ulei
1 lingura sos de soia
sare
MOD DE PREPARARE:
Inainte sa pun la fiert orezul l-am spalat in multe ape, pana cand apa a ramas curata in castron.
Am pus orezul la fiert cu 400 ml apa la foc mediu pana a dat in clocot. Am amestecat, apoi am acoperit cu un capac, am dat focul la minim si am lasat sa fiarba 15 minute. am oprit focul, dar am lasat capacul inca 10 minute.
Orezul este fiert, dar usor al-dente. Am ridicat capacul si l-am aerat cu o furculita, apoi l-am lasat sa se raceasca 6 ore.
Am calit legumele timp de 1 minut (maxim 2 minute) in uleiul foarte incins, apoi le-am scos din wok.
NOTA: Acest procedeu se numeste stir fry. Legume nu sunt gatite excesiv. Daca aveti cuburi groase de legume puteti sa le caliti 2 spre 3 minute.
In locul legumelor am pus in wok ouale batute in prealabil si am amestecat continuu.
Cand ouale au fost preparate am adaugat orezul si am continuat sa calesc amestecand continuu inca 1-2 minute. Am pus legumele inapoi in wok impreuna cu 1 lingura sos soia si am lasatin jur de 2 minute pe foc, amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
Am adaugat sare si mai amestecat 1 minut, apoi am luat de pe foc.
Puteti decora bolul de orez cu putina ceapa verde tocata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.