“Prajitura milionarului, este o prajitura delicioasa, care aduce
foarte mult cu batoanele “twix”, pe care eu le ador!
Se face atat de usor, incat va invit sa o incercati si voi.
PRAJITURA MILIONARULUI |
Pentru blat:
150 g faina
120 g unt
50 g zahar brun
Pentru crema:
400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine
Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol faina, zaharul si untul si le amesteacam pana obtinem un aluat omogen si neted. Il intindem in forma de dreptunghi cu dimensiunile …
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, il intepam cu furculita, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
Dupa acest interval de timp va parea inca moale, dar se va intari in
timp ce se raceste, ca un biscuite crocant. Il scoatem si il lasam sa se
raceasca in tava sau pe un fund de lemn.
Punem laptele condensat, mierea, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.
Turnam caramelul cald peste blat si il intindem cat putem de uniform. Topim ciocolata la baine-marie cu doua linguri de lapte si o turnamam peste caramelul racit.
Lasam sa se intareasca ciocolata, apoi putem taia prajitura in felii.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.