Mi-era poftă zilele astea de paste. Dar cum paste am tot mâncat în ultima vreme, de toate felurile, m-am gândit să fac ceva ce n-am mai mâncat de multă vreme - paste la cuptor.
Penne la cuptor |
- 500 gr penne
200 gr bacon
100 gr telemea
150 gr cașcaval
250 ml suc de roșii
cimbru, busuioc, sare, piperMod de preparare
Am pus pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe cutie. Între timp, am ras telemeaua și cașcavalul împreună (pe răzătoarea mică) și am tăiat baconul cubulețe.
Apoi, am pus sucul de roșii într-un castron și l-am amestecat cu cimbru, busuioc, sare și piper.
Când pastele s-au fiert, le-am scurs bine. Apoi, într-un castron termorezistent, bine uns cu ulei, am pus un strat de penne, pe care l-am acoperit cu un strat de cașcaval și telemea (cam o treime)
După care am pus jumătate din bacon
Am repetat operația - încă un strat de paste, un strat de brânzeturi (încă o treime) și un strat de bacon. Apoi am mai pus niște penne deasupra si am turnat sucul de roșii, cu atenție, să se infiltreze peste tot.
Am pus deasupra ultima treime de brânzeturi rase
Le-am ținut la cuptor, la foc mărunt, cam 15-20 de minute, până s-au topit brânzeturile, iar cele de deasupra au devenit aurii.
Poftă buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.