Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe
blog. Folositi acest link -
https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cand aveti mai putine bucati de steak decat persoane la masa, tagliata
rezolva elegant problema. Am gatit-o simplu, la gratar (fara marinata). Salsa asta e sos de paste puttanesca, doar ca baza e de ardei iuti. Asa ca am vrut sa se simta gustul amandurora.
|
Tagliata cu salsa puttanesca |
Ingrediente:
1 felie vrabioara de vita de aprox 2-2.5 cm grosime (cca 350 gr)
sare grunjoasa
salsa iute puttanesca
3 ardei iuti rosii (cei lungi)
1 catel de usturoi
1/2 file de ansoa in ulei
1 lingurita capere in otet (+ 1 lingurita otet de pe ele)
1 fir patrunjel
4-5 frunze busuioc
3-4 linguri ulei de masline extravirgin
Mod de preparare: Vrabioara se scoate cam cu 15-30 minute inainte din
frigider, ca sa revina la temperatura camerei.
Se presara generos cu
sare pe ambele parti.
Se incinge gratarul (pe gaz de exterior am folosit acum;
dar se poate folosi si o tigaie grill de fonta incinsa la maxim).
Se pun
ardeii iuti pe gratar si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se
rumenesc peste tot.
Se lasa ardeii sa se racoreasca putin, apoi se curata de
coaja, seminte si cotoare.
Pulpa ardeilor se toaca mare cu cutitul si se
pune intr-un mojar.
Peste ardei se adauga usturoiul strivit si ansoa tocata si
ea mare.
Se strivesc bine cu pistilul ca sa devina pasta.
Se adauga
treptat 1 lingura de ulei, ca sa se piseze mai usor.
Intr-o craticioara/tigaie mica (cca 15-20 cm diametru) se
adauga 1 lingura de ulei si pasta de ardei iute.
Se soteaza, amestecand
cand si cand, pana usturoiul e facut si vine un miros placut din tigaie
(cca 2-3 minute).
Se adauga caperele (daca sunt mari se pot toca), otetul si
verdeturile tocate fin.
Se mai da un clocot si se ia tigaia de pe foc.
Se muta salsa in bolul de servire si se mai adauga 1-2 linguri de ulei.
Pe gratarul incins se pune vrabioara si se coace cate 2
minute / parte.
Se scoate pe un platou, se lasa 2 minute, apoi se
feliaza fasii lungi si subtiri, perpendicular pe fibra.
Feliile se aseaza pe platoul de servire, se picura salsa
picanta peste tot.
Se presara cu putina sare grunjoasa.
Se serveste
alaturi de restul de salsa si o salata de cartofi noi cu rucola si fasii
de parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.