Mamaliga cremoasa si cu gust de branzeturi sat poti folosi orice tip de branzeturi preferi. Daca iti place gustul, la final, pe deasupra oualor, poti presara cascaval afumat, care va conferi preparatului tau o aroma speciala.
Mamaliga cu ochiuri in cuib |
1 l apa,
300 gr malai,
1 lingurita cu varf de sare.
100 gr branza telemea de capra,
100 gr branza telemea de vaca,
100 gr unt +20 gr,
200 gr smantana,
6 oua de prepelita,
100 gr cascaval.
Mod de preparare
Mamaliga o pregatiti conform retetei.
Branza de capra si branza de vaca se maruntesc.
Mamaliga fierbinte se amesteca imediat cu untul (100 gr) si branzeturile pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia formata se pune in doua vase ceramice unse cu unt.
Cu ajutorul unui cleste de inghetata uns cu unt se formeaza cuiburile.
Adaugam ouale de prepelita si presaram cascaval razuit.
Vasele se introduc in cuptorul preincalzit si le lasam cca 20 minute, 180 C.
Se serveste cu smantana.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.