Iahnie de fasole cu costita afumata – reteta traditionala romaneasca. O putem consuma in orice perioada a anului si se gateste foarte usor. Acest preparat este unul dintre cele mai indragit feluri de mancare de la noi din tara.
Iahnie de fasole cu costita afumata |
- 500 g fasole uscata
- 250 g costita afumata
- 1 ceapa mare
- 3 linguri bulion
- 2 foi de dafin
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- piper
- sare
- 4 linguri ulei
- cateva fire de leustean
Mod de preparare:
1. Punem fasolea intr-o oala cu apa rece si o lasam sa se inmoie de seara pana dimineata.
2. Punem la fiert fasolea intr-o oala cu apa. Dupa 30 minute de fiert, scurgem apa si adaugam alta apa noua si lasam sa fiarba o ora si jumatate la foc mic. Cand fasolea a fiert o strecuram de apa, dar retinem toata apa in care a fiert, pentru pasul urmator.
3. Intr-o cratita adanca, calim in ulei incins ceapa tocata marunt.
4. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam costita afumata taiata fasii si o calim 3-4 minute, apoi adaugam si bulionul, amestecand rapid.
5. Adaugam fasolea scursa peste rantas si 3 polonice de apa fierbinte in care a fiert fasolea.
6. Adaugam foile de dafin, cimbrul, piperul si sarea.
7. Lasam sa fiarba iahnia la foc mediu pana scade sosul.
8. Inainte de servire am presarat-o cu putin leustean verde tocat marunt. Aceasta iahnie de fasole cu costita afumata o putem servi alaturi de o salata de ceapa rosie, muraturi sau o salata de varza alba cu marar.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.