Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

ciuperci la tigaie cu usturoi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețeta de ciuperci la tigaie cu usturoi este perfectă pentru o masă sățioasă și gustoasă, fără prea multe calorii. Acest preparat se mai numește și tochitură de ciuperci și este foarte ușor de făcut. Se prepară repede și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Ciuperci la tigaie cu usturoi
Ciuperci la tigaie cu usturoi

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci
  • 2 – 3 linguri de ulei (poți folosi și o lingură de unt)
  • sare, piper, cimbru și ardei iute (după gust)
  • 2 – 3 căței de usturoi

Mod de preparare

Se spală ciupercile și se taie bucăți mari sau se lasă întregi și se pun într-o tigaie cu fundul gros.

În tigaie trebuie să fie și uleiul (sau untul, după cum preferi), sarea, piperul cimbrul și ardeiul iute.

Tigaia se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, până scade toată apa. 

După aproximativ 30 de minute, se stinge focul.

Se adaugă apoi usturoiul pisat, se amestecă și se acoperă. 

Se lasă la aburit 10 minute, apoi se poate servi cu mămăliguță fierbinte.

Sfat-uri

În funcție de preferințe, ciupercile se pot servi și cu un ou ochi sau cu verdeață presărată deasupra. 

Poți prepara și un mujdei de usturoi pentru a-l presăra peste ciuperci, dacă vrei un gust mai intens.

Pentru ca ciupercile să rămână albe, acestea se lasă câteva minute în apă rece cu oțet sau zeamă de lămâie, este îndemnul "Retete si gust", potrivit sursei citate mai sus.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!