Rețeta de ciuperci la tigaie cu usturoi este perfectă pentru o masă sățioasă și gustoasă, fără prea multe calorii. Acest preparat se mai numește și tochitură de ciuperci și este foarte ușor de făcut. Se prepară repede și nu ai nevoie de multe ingrediente.
Ciuperci la tigaie cu usturoi |
- 1 kg de ciuperci
- 2 – 3 linguri de ulei (poți folosi și o lingură de unt)
- sare, piper, cimbru și ardei iute (după gust)
- 2 – 3 căței de usturoi
Mod
de preparare
Se spală ciupercile și se taie bucăți mari sau se lasă întregi și se pun într-o tigaie cu fundul gros.
În tigaie trebuie să fie și uleiul (sau untul, după cum preferi), sarea, piperul cimbrul și ardeiul iute.
Tigaia se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, până scade toată apa.
După aproximativ 30 de minute, se stinge focul.
Se adaugă apoi usturoiul pisat, se amestecă și se acoperă.
Se lasă la aburit 10 minute, apoi se poate servi cu mămăliguță fierbinte.
Sfat-uri
În funcție de preferințe, ciupercile se pot servi și cu un ou ochi sau cu verdeață presărată deasupra.
Poți prepara și un mujdei de usturoi pentru a-l presăra peste ciuperci, dacă vrei un gust mai intens.
Pentru ca ciupercile să rămână albe, acestea se lasă câteva minute în apă rece cu oțet sau zeamă de lămâie, este îndemnul "Retete si gust", potrivit sursei citate mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.