Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Nimic nu e mai placut iarna decat mirosul de paine proaspata care se raspandeste in toata casa. Are un gust incredibil, e pufoasa, cu gauri mari si isi pastreaza prospetimea 3 zile.
Paine cu masline si ciuperci |
450ml | Apa | | |
1 g | Zahar | ||
7g | Drojdie | ||
15g | Sare grunjoasa | ||
680g | Faina alba de grau
| ||
Sare de mare (dupa gust) | |||
Cimbru (dups gust) | |||
Ciuperci (dupa gust) | |||
Masline verzi (dupa gust) | |||
Ulei de masline (dupa gust)
Mod de prepararePregatirea aluatului: Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica. Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava si lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul. Taie in doua un aluatul pregatit si dospit pentru paine. Modeleaza doua bucati ovale si pune-le in tavi de copt unse. Aplica cu pensula ulei de masline virgin si presara masline verzi, fara samburi si taiate in jumatati, si ciuperci trase in tigaie. Adauga putin cimbru proaspat si putina sare grunjoasa si lasa din nou aluatul sa creasca. Pune la copt, pana cand painea devine aurie si este patrunsa. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.