Un
aperitiv foarte apreciat si pe care il poti prepara usor fie in ziua in
care organizezi masa festiva, fie cu 1-2 zile inainte, ca sa-ti mai
usurezi programul, sunt ciupercile umplute, la cuptor. Din cateva ingrediente simple, le poti pregati dupa urmatoarea reteta: |
Reteta de ciuperci umplute cu branza si carne de porc |
Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci;
- 350 g cascaval;
- 1 legatura patrunjel verde;
- 300 g carne de porc tocata;
- 2-3 rosii mici;
- 1 lingura ulei;
- 1 morcov;
- 1 ceapa;
- 5-6 catei usturoi;
- rozmarin, cimbru, piper, sare.
Mod de preparare:
Da
cascavalul si morcovul prin razatoarea mica; curata ciupercile si
scoate-le coditele; taie rosiile cubulete; piseaza usturoiul; taie ceapa
marunt; toaca patrunjelul; caleste ceapa si morcovul; adauga
rozmarinul, cimbrul si usturoiul si apoi carnea; amesteca bine si, cand
carnea si-a schimbat culoarea, adauga rosiile, sarea si piperul; umple
ciupercile cu aceasta compozitie din carne si presara cascavalul ras
deasupra fiecareia dintre ele; orneaza cu patrunjel si pune-le la
cuptor, 20 de minute, la 200 de grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.