Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Un muschi de porc umplut cu
ciuperci si invelit in jambon, o friptura plina de arome ce va trona
mandra pe masa de sarbatori si va smulge doar cuvinte de lauda din partea
degustatorilor!
Ingrediente:
Muschi de porc umplut cu ciuperci |
1 muschi de porc (cca 1 kg)
280 gr ciuperci
4 fire ceapa verde
50 gr unt
200 gr jambon
sare
piper
boia
cimbru
salvie
Mod de preparare:
Punem untul intr-o craticioara si aaugam ceapa tocata marunt.
Dupa ce ceapa se inmoaie usor adaugam ciupercile si le lasam 5-10 minute pe foc.
Asezonam cu sare si piper.
Desfacem muschiul de porc.
Condimentam muschiul pe ambele parti cu sare, piper macinat, boia si salvie.
Adaugati condimente dupa propriul gust.
Desfacem jambonul si asezam fasiile astfel incat sa aiba exact lungimea muschiului.
Asezam muschiul
deasupra jambonului apoi asezam umplutura de ciuperci si o intinem pe
toata suprafata muschiului.
Prearam boia deasupra.
Rulam strans si legam muschiul ca sa nu se desfaca in cuptor.
Tapetam tava fie cu folie de aluminiu fie cu hartie de copt ca sa o protejam.
Rulam strans si legam muschiul ca sa nu se desfaca in cuptor.
Tapetam tava fie cu folie de aluminiu fie cu hartie de copt ca sa o protejam.
Asezam
muschiul si il dam la cuptor la 200 grade pentru 40 minute.
Din cand in
cand ungem muschiul deasupra cu zeama care se va strange in tava.
Taiem muschiul felii cu un cutit foarte bine ascutit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.