Tagliatelle cu sos de lămâie şi parmezan |
250 g tagliatelle proaspete, cu ou
50 g unt
zeama de la 1 lămâie
200 ml smântână de gătit (15% grăsime)
sare
piper alb, măcinat
50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbi tagliatellele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.
Pui într-o cratiţă antiaderentă untul şi smântâna lichidă, iar când sunt pe punctul de a da în clocot adaugi zeama de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper alb, după gust.
Omogenizezi sosul, adaugi pastele şi mai fierbi un minut.
Acoperi cratiţa cu un capac, stingi aragazul şi mai laşi 2 minute, ca pastele să absoarbă sosul.
Le serveşti fierbinţi, cu parmezan ras şi le decorezi cu verdeaţa preferată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.