Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi cu smântână (la tigaie)

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Reteta este un fel de ciulama de cartofi cu smantana sau poate fi folosita pe post de garnitura, o mancare satioasa si foarte usor de preparat: fierbem cartofii si ii amestecam cu un sos simplu de smantana cu usturoi si un pic de faina.

Cartofi cu smântână (la tigaie)

Cartofi cu smântână (la tigaie)

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 200 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 1/4 pachet unt (50 g)
  • o lingurita faina
  • 2 catei usturoi
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper
Mod de preparare:



Curatam o jumatate de kg de cartofi, ii taiem in functie de preferinte si ii punem la fiert in apa cu putina sare.  Lasam cartofii la fiert aproximativ zece minute.



Punem un sfert de pachet de unt la topit intr-o tigaie incapatoare, adaugam doi catei de usturoi (curatati si maruntiti) si lasam cateva minute la foc mic, avand grija sa nu-i ardem. Dupa ce vedem ca se inmoaie usturoiul (devine translucid), adaugam o lingurita de faina si amestecam foarte bine pentru a evita formarea cocoloaselor.



Turnam 200 ml de lapte, lasam sosul cartofilor cateva minute la foc, iar atunci cand incepe sa se ingroase adaugam 200 g de smantana. Daca ni se pare ca sosul este prea gros, il putem subtia adaugandu-i putina apa (de la cartofii care fierb), iar daca ni se pare cumva ca este prea subtire, il putem ingrosa adaugandu-i niste faina. 

Scurgem de apa cartofii, ii punem in tigaia cu sos si lasam sa fiarba impreuna cartofii cu smantana vreme de zece minute. 

La finalul prepararii retetei, luam tigaia de pe aragaz si punem o legatura de patrunjel tocata marunt 

Daca nu ne place patrunjelul, cartofii cu smantana pot fi incercati si cu marar sau alta verdeata.

Spor la gatit si va recomand sa incercati si alte retete cu cartofi!

Pofta buna

Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!