Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Reteta este un fel de ciulama de cartofi cu smantana sau poate fi folosita pe post de garnitura, o mancare satioasa si foarte usor de preparat: fierbem cartofii si ii amestecam cu un sos simplu de smantana cu usturoi si un pic de faina.
Cartofi cu smântână (la tigaie) |
- 500 g cartofi
- 200 g smantana
- 200 ml lapte
- 1/4 pachet unt (50 g)
- o lingurita faina
- 2 catei usturoi
- o legatura patrunjel
- sare si piper
Turnam 200 ml de lapte, lasam sosul cartofilor cateva minute la foc, iar atunci cand incepe sa se ingroase adaugam 200 g de smantana. Daca ni se pare ca sosul este prea gros, il putem subtia adaugandu-i putina apa (de la cartofii care fierb), iar daca ni se pare cumva ca este prea subtire, il putem ingrosa adaugandu-i niste faina.
Scurgem de apa cartofii, ii punem in tigaia cu sos si lasam sa fiarba impreuna cartofii cu smantana vreme de zece minute.
La finalul prepararii retetei, luam tigaia de pe aragaz si punem o legatura de patrunjel tocata marunt
Daca
nu ne place patrunjelul, cartofii cu smantana pot fi incercati si cu
marar sau alta verdeata.
Spor la gatit si va recomand sa incercati si alte retete cu cartofi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.