Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Va propun un pilaf cu carne de porc foarte gustos! Aceasta reteta am mostenit-o de la mama mea, nu e foarte greu de realizat si ingredientele sunt accesibile tuturor.
Pilaf cu carne de porc |
Mod de preparare
|
Carnea se spala si se taie bucati medii, se pune sa se caleasca intr-un ceaun.
|
|
Se curata de coaja ceapa si se taie marunt, o adaugam in ceaunul cu carne care deja s-a rumenit frumos, amestecam bine.
|
|
Spalam si curatam de
coaja morcovii si-i taiem bastonase, ii adaugam in ceaunul cu celelalte
ingrediente, amestecam si lasam sa se caleasca pentru 7-10 minute la foc
mediu.
|
|
Apoi adaugam sosul de rosii.
|
|
Amestecam totul si mai lasam sa se gateasca inca 5 minute.
|
|
Se pune la fiert apa
intr-un vas aparte si cand icepe sa fiarba o adaugati in ceaun, puneti
frunza de dafin, piperul negru boabe si sarea. Amestecam totul si lasam
sa fiarba aproximativ pentru 30 de minute.
|
|
Spala bine orezul in cateva ape.
|
|
Si dupa ce au fiert
carnea si legumele in ceaun, adaugam orezul si amestecam bine. Cand
incepe sa fiarba, mai amestecam pentru ultima data, dam focul mai incet
si punem capacul.
|
|
Lasam sa fiarba pentru 50-60 de minute, pina ce orezul v-a fi fiert si v-a trage toata apa.
|
|
Se serveste cu muraturi, sau cu salata de legume. Pofta Buna! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.