Supa de ciuperci cehă cu cartofi este o varianta perfecta a primelor mese în fiecare zi. Este mancarea nationala de preparate din bucătăria cehă fierte foarte repede. Încercați să gătească această delicatesă la domiciliu și de cei dragi. Servita in boluri de paine, si a fost divina, Aceasta supa ne-a uns direct pe suflet. Am mancat o astfel de supa (ciorba ar spune romanul). Si da, a iesit buna.
"Bramboracka" - supa ceheasca de cartofi si ciuperci |
- 500 g cartofi taiati cuburi egale
- 300 g ciuperci taiate potrivit
- 200 g morcov taiat felii rotunde potrivite
- 100 g radacina de telina taiata cuburi mici
- 200 g varza creata taiata fin
- un praz mic taiat felii
- o ceapa mica tocata marunt
- 4 catei de usturoi potriviti, pisati
- 2 linguri ulei
- 1,5 L apa
- o lingura maghiran uscat
- 4 linguri rase faina alba
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Uleiul se incalzeste intr-o oala incapatoare.
Se caleste ceapa.
Cand e translucida se adauga usturoiul si se mai lasa pe foc amestecand continuu 1 minut.
Se pun si restul de legume in afara de ciuperci.
Se tine totul pe foc 8 minute.
Adauga ciupercile, amesteca bine, sareaza si pipereaza dupa gust si pune apa.
Lasa sa fiarba usor pana ce legumele sunt moi.
Pune ciupercile si mai lasa 10 minute pe foc.
In acest timp amesteca faina cu putina apa rece pentru a face o pasta fara cocoloase.
Pune rantasul (adica pasta mentionata anterior) in supa, amesteca bine si mai lasa 10-15 minute.
Potriveste de sare si piper.
Pune in boluri.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.