Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui picant cu orez

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Reteta pe care v-o propun azi, cea de pui picant cu orez, este una dintre acele mancaruri atat de aromate. Nu e un pilaf, e mai mult de atat. In plus, acest pui picant cu orez  e una dintre retetele care se fac intr-o singura cratita, de la inceput pana la sfarsit. Ce sa-ti mai doresti mai mult.

Pui picant cu orez
Pui picant cu orez

Ingrediente:

  • 350 de grame de orez cu bob lung 
  • 4 pulpe de pui superioare, fara os si piele
  • 2 linguri de ulei de orez
  • 150 de grame de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 600-700 ml. supa de pui
  • 1 ardei gras marisor, taiat in cuburi
  • 40 de grame de stafide
  • 16 masline negre light, curatate de samburi
  • 2 ardei iuti chilli (optional, daca nu va place prea picant puteti renunta la ei)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 frunze de dafin
  • 1 lingurita de paprika picanta
  • 1/2 de lingurita coriandru
  • 1/4 de lingurita cumin
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/4 de lingurita ienibahar
  • 1/2 de lingurita ghimbir pudra
  • sare dupa gust

    Mod de preparare:

    Pentru a prepara aceasta mancarica deosebit de gustoasa am folosit uleiul de orez, o noutate pentru mine, care e deosebit de fin, un ulei vegetal cu un gust cat se poate de neutru, care va permite sa va bucurati de aroma preparatelor pe care le pregatiti fara sa o influenteze in vreun fel. Am folosit si orezul cu bob lung.

    1. Pulpele de pui se potrivesc, dupa parerea mea, mai bine decat pieptul pentru acest fel de mancare. Sunt mai fragede si au gust mai bun. Pentru ca mancarea noastra sa nu contina foarte multa grasime, am ales pulpe de pui fara piele. Daca au sau nu os, nu e deloc important. Se amesteca ultimele 7 ingrediente de pe lista de mai sus (sare puneti cam o lingurita rasa) si se tavalesc pulpele de pui prin acest amestec aroma.

    2. Orezul se pune intr-o sita si se spala sub jet de apa rece, amestecand de cateva ori in el. Se lasa sa se scurga bine. Intre timp, se incinge uleiul de orez intr-o cratita incapatoare (tineti cont ca toata mancarea va trebui sa incapa in acea cratita) si se rumenesc pulpele de pui pe toate partile.

    3. Cat timp puiul se rumeneste, aveti grija de celelalte ingrediente: ceapa sa fie tocata, ardeiul gras taiat cuburi, ardeii chilli curatati se seminte si tocati fin, masline tocate marisor si cateii de usturoi zdrobiti. Separat, puneti si supa de pui la infierbantat.

    4. Dupa ce puiul s-a rumenit bine, se scoate pe o farfurie si in grasimea ramasa se adauga ceapa, usturoiul zdrobit, ardeii chilli si ardeiul gras. Se calesc impreuna, amestecand frecvent, pana cand ceapa da semne ca se inmoaie si sa elimine apa (4-5 minute). Se adauga peste legumele din cratita orezul si se caleste amestecand constant, pana cand nu mai e urma de lichid in cratita (cam 4 minute).

    5. Se adauga supa de pui fierbinte, stafidele, maslinele si frunzele de dafin si se aduce totul la fierbere. Se adauga pulpele de pui inapoi in cratita, cu tot cu zeama pe care au lasat-o, se reduce focul si se acopera cratita cu capacul. Se fierbe mancarea 12-14 minute, pana cand orezul se inmoaie si carnea de pui la fel, dar nu lasati orezul sa se terciuiasca. Tineti cont ca orezul a fost si prajit timp de 4 minute. Supravegheati vasul, la nevoie mai adaugati lichid fierbinte (apa sau supa). In final, lichidul trebuie sa fie complet absorbit.

    6. Se serveste mancarea fierbinte, portionand orezul si carnea in mod egal pe farfurii. Se potriveste perfect cu o salata usoara de cruditati sau cu salata verde.

    E o mancare nemaipomenit de gustoasa careia nu ii lipseste nimic: carnea suculenta si gatita cat trebuie, orezul cu o textura perfecta, aromele picante ale condimentelor. 

    Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!