Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Muschiul de porc marinat in amestec mexican de citrice si condimente este fript, apoi feliat subtire si servit ca umplutura pentru tortillas de grau. Accentul final este dat de un sos salsa de avocado.
Porc in stil mexican |
- 400 g muschi file de porc curatat de grasime
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 cepe feliate cat mai subtire
- 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben) curatati de seminte si taiati bucati
- 4 tortillas mari de grau, din faina cu aroma de rosii
Marinata de citrice:
- 3 catei de usturoi tocati
- 1 chitra (sucul)
- 1 grepfrut sau 1 portocala rosie, sucul
- 2 lingurite praf de ardei iute
- 1 lingurita seminte de chimen macinate
- 1 oregano uscat sau un amestec de ierburi aromate
- un praf de scortisoara
- 3 cepe verzi tocate
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Salsa de avocado si ridichi:
- 1 avocado
- 3 ridichi taiate bucatele
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 rosie coapta, taiata bucatele mici
- 1 chitra (sucul )
- 1 ceapa verde tocata
- 1 lingura frunze de coriandru tocate
- sare si piper
Mod de preparare:
Se
amesteca toate ingredientele marinatei intr-un castron mare. Se adauga
carnea de porc si se acopera uniform cu marinata.
Se acopera castronul
si se lasa carnea la marinat cel putin 30 de minute, sau peste noapte.
Pentru
prepararea salsei:
Se taie in doua, se curata de sambure si se
decojeste fructul de avocado, dupa care pulpa se face piure intr-un
castron.
Se adauga restul ingredientelor pentru salsa si se amesteca
bine, iar apoi se asezoneaza dupa gust.
Se acopera si se raceste pana
cand este servita.
Se
incalzeste cuptorul la 180°C.
Se incinge un gratar de fonta sau o
tigaie teflonata la foc moderat.
Se scoate carnea din marinata si se
sterge cu prosoape de hartie.
Se unge tigaia cu ulei de masline, apoi se
frige carnea rapid, uniform.
Se
impinge carnea intr-o parte si se adauga in tigaie ceapa si ardeii
grasi.
Se gatesc 12-15 minute, pana ce legumele sunt fragede si putin
carbonizate, iar carnea de porc este facuta.
Intre
timp, se impaturesc tortillas, asezate una peste alta, in folie
metalica si se pun in cuptor, 5-10 minute, ca sa se incalzeasca.
Se ia gratarul de pe foc.
Se taie fasiute subtiri carnea de porc, apoi se readuce pe gratar si se amesteca cu ceapa si ardeii.
Pentru servit:
Se asaza carnea, ceapa si ardeii in tortillas, acestea se ruleaza in forma conica iar deasupra se toarna salsa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.