Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pâine de casă cu crustă crocantă

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
 Acum o saptamana am vazut aceasta reteta si cum nu am putut rezista tentatiei, am facut-o si eu si nu mi-a parut deloc rau pentru ca are un gust absolut delicios. Sunt cateva reguli simple pentru obtinerea unei paini bune  si crocante chiar si dupa racire:
Pâine de casă cu crustă crocantă

Pâine de casă cu crustă crocantă

Ingrediente:

Făină 700 grame
Sare 1 linguriță
Drojdie uscată 2 lingurițe rase
Zahăr 1 linguriță
Ulei 50 ml
Apă caldă 400 ml

Mod de preparare:

Într-un castron mai mare puneți făina cernută. Adăugați 1 linguriță de sare și amestecați bine cu o lingură de lemn.

Dizolvați drojdia și 1 linguriță de zahăr cu puțină apă călduță.

Turnați amestecul peste faină. Adăugați 50 ml de ulei. Apoi adăugați 400 ml apă caldă.

Amestecați totul cu o lingură de lemn sau silicon.

Frământați foarte bine aluatul timp de 10-15 minute.

Aluatul trebuie să devină ferm și omogen.

Acoperiți castronul cu un prosop de bumbac sau cu folie de plastic.

Lăsați la crescut într-un loc cald timp de o oră.

Scoateți aluatul din castron și transferați pe un fund tapetat cu puțină făină.

Frământați din nou timp de 2-3 minute.

Veți obține un aluat fin.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt și așezați aluatul în mijloc.

Acoperiți cu un prosop de bucătărie curat și lăsați din nou la crescut 10-15 minute.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și introduceți la baza acestuia un recipient cu apă.
Crestați pâinea cu o lamă foarte ascuțită (un cutter) după modelul dorit.

Băgați aluatul la cuptor timp de 1 ora și 20 de minute sau până se rumenește foarte bine.

Lăsați să se răcească minim o oră înainte să tăiați pâinea.

Consumați cu moderație!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!