Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aceste gogoși sunt pur și simplu demențiale, o
nebunie, chiar dau dependență.
Vi le recomand cu drag să le încercați, știu sigur că veți fi surprinși de pufoşenia, aroma și miezul acestor berlineze .
Mini Gogoși Berlineze |
- 500 gr făină
- 270 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 80 gr zahăr
- 25 gr drojdie proaspătă (sau un plic drojdie uscată)
- 50 gr unt
- o esență de vanilie
- ulei pt prajit
- un praf de sare
- zahăr pudră opțional
MOD DE PREPARARE:
Preparare aluat :
Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea zahărului, apoi punem și gălbenușurile, untul (topit și răcit), esența de vanilie și praful de sare.
Omogenizăm totul cu o lingură, incorporând ușor și făina.
Frământăm aluatul obținut până nu se mai lipește de mâini, dacă e cazul, puteți să mai adăugați puțină făină, până ajungeți la consistența dorită.
Lăsăm la dospit o oră aprox. la loc călduț .
Rupem bucăți din aluat și formăm biluțe, cât bobul unui strugure mai mare.
Le așezăm pe o foaie de copt distanțate, pentru ca vor mai crește și le mai lasăm o oră să dospească acoperite cu un șervet.
Încingem uleiul intr-o tigaie înaltă și începem să adăugăm din gogoșile formate (le desprindem ușor de foaie să nu le deformăm).
Uleiul trebuie sa ajungă măcar la mijlocul gogoșilor, lăsăm focul mediu spre mic și le rumenim frumos pe ambele părți.
Pe un platou cu șervet, scoatem mini gogoșile și le pudrăm cu zahăr pudră dacă dorim.
Se pot servi atât simple cât și cu ciocolată, dulceață, înghețată..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.