Pui marinat in iaurt si pregatit la cuptor
este reteta cea mai simpla pentru un pui foarte fraged si foarte
gustos.
Pulpe de pui marinate in iaurt au carnea frageda, savuroasa si suculenta, sub o piele crocanta.
Cand mananci aceste pulpe de pui marinate in iaurt simti ca se topeste carnea in gura. Sunt atat de bune incat vei manca fara sa iti dai seama si a doua bucata, apoi a treia.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru pulpe de pui marinate in iaurt si va invit sa le incercati si voi. O sa devina reteta voastra preferata, sunt sigura!
PULPE DE PUI MARINATE IN IAURT LA CUPTOR |
1 kg pulpe de pui
300 g iaurt grecesc
sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie mare
1 lingura suc chili
1 lingura zahar
2 linguri frunze de menta tocate
2 catei usturoi pisati
4-5 linguri ulei de masline
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Pregatim marinata: amestecam iaurtul cu sucul si coaja de lamaie,
piperul macinat si sucul de ardei iute.
Punem pulpele de pui in iaurt.
Adaugam usturoiul pisat, frunzele de menta tocate si zahar. Acoperim vasul si lasam bucatile de pui sa se marineze in frigider pentru 6-12 ore.
Apoi le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de
masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C primele 30 minute
acoperite.
Apoi scoatem folia le intoarcem si le vom lasa pana se vor rumeni pe ambele partii.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.