Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Acest fel de mancare este un clasic italienesc si iti va incalzi atat stomacul, cat si sufletul. Se prepara intr-un singur vas, ceea ce il face perfect pentru o zi relaxanta de toamna, in care nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie. Pasta e fagioli este aromata, satioasa si foarte sanatoasa!
Paste cu fasole in stil italian |
- Jumatate de ceapa alba, curatata si tocata;
- 2 tulpini de telina apio;
- 2 morcovi, curatati si tocati sau taiati felii subtiri;
- 2 catei de usturoi, zdrobiti;
- 1 conserva cu rosii taiate cuburi;
- 1 conserva cu fasole rosie;
- 150g paste scurte;
- Mix de condimente italiene (oregano, busuioc, rozmarin);
- Sare si piper.
Mod de preparare:
Pune ceapa, telina apio si morcovii intr-o oala si caleste-le la foc mic, intr-un strop de ulei. Adauga usturoiul, apoi rosiile din conserva si condimentele. Lasa aromele sa se intrepatrunda, timp de 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
Adauga fasolea rosie, apoi acopera totul cu apa si lasa amestecul sa fiarba. Apoi adauga pastele si mai lasa mancarea pe foc pana acestea sunt gatite al dente. Gusta preparatul si adauga sare sau piper dupa gust.
Pune pastele cu fasole intr-un bol si rade parmezan proaspat deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.