Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de legume cu struguri

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă ideală pentru zilele călduroase de vară, dar și un preparat de excepție pentru tranziția către sezonul rece. Și fără îndoiala va fi și cea mai bună ciorbă pe care ai încercat-o vreodată!

Ciorba de legume cu struguri

Ciorba de legume cu struguri

Ingrediente:

2 cepe de marime medie
 1 morcov
 2 ardei rosu
 2 ardei verde
 2 ardei galben
 1 dovlecel
 1 rosie mare
 1 telina mica
 2 cartofi
 200 gr fasole verde
 3 ciorchini de struguri verzi
 patrunjel verde si leustean
 sare
 
Mod de preparare:
 
Pregătirea legumelor

Ceapa si morcovul se curăță și se toacă mărunt (sau se dau prin răzătoare, în special morcovul).
Se curăță și țelina, cartofii, ardeiul si fasolea. Apoi se toacă și ele după preferințe cuburi mai mari sau mai mici.

Pregătire Ciorba de legume cu struguri

Se ia o cratiță în care se pune puțin ulei și se călește ceapa cu morcovul până își schimbă culoarea. Se adaugă apa și restul legumelor. Se lasă la foc mediu.

Pregătirea acriturii de struguri

Se ia o cratita cu apă și se pune pe foc la fiert. Se adaugă strugurii verzi și acri spălați în prealabil. Se lasă pe foc până când bobul se înmoaie. Ulterior, cu ajutorul unei site și a unui castron, se trec strugurii în sită și se pisează. Se dă deoparte.

Finalizarea ciorbei

Ciorba se completează cu sucul de roșii. Când cartofii sunt fierți se adaugă sucul de struguri și se asezonează cu sare, piper, pătrunjel și leuștean tocat mărunt.

Servire Ciorba de legume cu struguri

Nu rămâne decât să treceți ciorba în castron și s-o serviți ca atare sau cu puțină smântână.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!