Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă ideală pentru zilele călduroase de vară, dar și un preparat de excepție pentru tranziția către sezonul rece. Și fără îndoiala va fi și cea mai bună ciorbă pe care ai încercat-o vreodată!
Ciorba de legume cu struguri |
Ceapa si morcovul se curăță și se toacă mărunt (sau se dau prin răzătoare, în special morcovul).
Se curăță și țelina, cartofii, ardeiul si fasolea. Apoi se toacă și ele după preferințe cuburi mai mari sau mai mici.
Se ia o cratiță în care se pune puțin ulei și se călește ceapa cu morcovul până își schimbă culoarea. Se adaugă apa și restul legumelor. Se lasă la foc mediu.
Se ia o cratita cu apă și se pune pe foc la fiert. Se adaugă strugurii verzi și acri spălați în prealabil. Se lasă pe foc până când bobul se înmoaie. Ulterior, cu ajutorul unei site și a unui castron, se trec strugurii în sită și se pisează. Se dă deoparte.
Ciorba se completează cu sucul de roșii. Când cartofii sunt fierți se adaugă sucul de struguri și se asezonează cu sare, piper, pătrunjel și leuștean tocat mărunt.
Nu rămâne decât să treceți ciorba în castron și s-o serviți ca atare sau cu puțină smântână.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.