Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Una dintre cele mai fericite întâmplări din viața unui bărbat este grătarul. Atunci când ne adunăm la un grătar cu prietenii, viața e dintr-o dată mai frumoasă, soarele mai puternic iar lucrurile devin, dintr-o dată, pozitive. Important e să avem unde să facem grătarul, pentru că vremurile în care mergeam la margine de pădure sau pe malul râului, scoțând din portbagaj măsuța și scaunele de camping au cam trecut.
Gratar romano-american cu porc, vita si pui |
250 g | Ciuperci
| | |
400 g | Bacon | ||
500 g | Carnati grill | ||
2 - 3 bucati | Dovlecei | ||
1 kg | Morcov | ||
300 g | Frigarui de porc | ||
3 - 4 linguri | Sirop de artar | ||
3 - 4 linguri | Sos sweet chilli | ||
4 bucati | Chifle hamburger | ||
4 bucati | Hamburger | ||
2 bucati | Ceapa galbena | ||
1 bucata | Rosie | ||
1 bucata | Ardei gras rosu | ||
1 bucata | Salata verde | ||
250 g | Branza Mozzarella | ||
300 g | Cascaval ras | ||
250 g | Branza Cheddar | ||
300 g | Mici porc-vita | ||
1 bucata | Pulpa de porc | ||
300 g | Carne de vita
| ||
300 g | Carne de vita
| ||
100 ml | Ulei de masline | ||
20 g | Maioneza | ||
2 - 3 catei | Usturoi | ||
20 g | Ketchup | ||
5 g | Sare si piper | ||
Mod de prepararePasul 1 (pregatirea): Scoatem fripturile de vita si le asezonam din belsug cu sare si piper pe ambele parti. Intre timp, pregatim restul ingredientelor: taiem o ceapa feliute pentru hamburger, bucatele mari pentru frigarui, ardeiul feliute mici pentru frigarui, 4 felii de salata pentru hamburger, rosia feliute. Pregatim si ciupercile: le spalam, scoatem piciorusele, pe care le putem pune intregi pe gratar, taiem baconul sau sunca de porc si facem un mix din cascaval ras, mozarella rasa si branza cheddar rasa. Asamblam frigaruile de pui: pe fiecare bat facem cate un sir de cate o bucata de pui incadrata de o bucata de ardei si una de ceapa, apoi le ungem cu o pensula imbibata in ulei, sare si piper. Curatam morcovii de coaja si ii invaluim in fasiile de bacon, pregatindu-i de gratar. Taiem dovleceii feliute si ii pasam usor cu un prosop de bucatarie, sa scurga apa in exces, dupa care ii ungem cu ulei, sare si piper. Pasul 2: Punem pe gratar mititeii, carnaciorii, fripturile de vita si porc, frigaruile, morcovii inveliti in bacon si hamburgerii de vita. Le tinem pe fiecare cate 4-5 minute pe fiecare parte si verificam carnea cu furculita, sa ne asiguram ca s-au patruns. Daca dorim carnea de vita mai bine facuta, o lasam inca 2-3 minute pe gratar pe fiecare parte, dar e indicat ca atat hamburgerul, cat si friptura de vita sa fie facute mediu spre bine facute, pentru a fi mai suculente. Morcovii se lasa in jur de 20-25 de minute pe gratar incins, pentru o textura cat mai moale, timp in care se intorc constant cu un cleste, pentru a nu se arde prea tare. In ultimele 5 minute, cand baconul e deja prajit, ii ungem cu siropul de artar amestecat cu sosul sweet chilli. Pasul 3: Umplem ciupercile cu bacon si mixul de branzeturi. Ciupercile se lasa pe gratar la jar mocnit timp de 5-10 minute cu gratarul acoperit, pana cand se rumenesc bine si putem infige furculita cu usurinta in lateral. Adaugam si dovleceii taiati feliute in acest punct, si-i lasam 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine. Pasul 4: Asamblam si hamburgerii de vita: Taiem chiflele pe jumatate, si asezam in fiecare chifta chifteaua prajita pe gratar impreuna cu o felie de ceapa, o felie de rosie, o felie de branza cheddar, o felie de salata si cate o lingurita de maioneza si ketchup. Pentru un aspect mai bun si pentru a tine compozitia laolalta, putem folosi betisoare de frigarui taiate pe jumatate. Servim cate putin din fiecare, dupa pofta. Spor la gratarit! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.