Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
In Grecia, e mare bataie pe reteta pentru cele mai gustoase chiftele ‘biftekia’ de pui si vita. Mai ales cele de pui, care au tendinta sa iasa foarte seci daca nu au vreo 2-3 secrete pe ici pe colo.
Chiftele de pui cu cartofi la cuptor |
- 1 kg carne tocata pui (40% pulpe, 60% piept, sau doar pulpe)
- 2 oua
- 2 linguri de uzo
- 2 felii de paine (miezul) umezit si maruntit
- putin patrunjel maruntit
- 2 cepe rosii medii taiate marunt
- 2 1/2 lingurite sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri lapte
- 8 cartofi medii
- extra pesmet, cat cere
- Intr-un blender taiati marunt ceapa, patrunjelul si painea. Amestecati bine carnea tocata, ouale, uleiul, laptele, ceapa, patrunjelul, painea, sare, piper, uzo. Completati compozitia cu pesmet pana e suficient de tare cat sa se poata forma chiftele
- Pregatiti o tigaie tip grill incinsa sau grill cu carbuni
- Curatati cartofii, taiati-i in 4 si porniti cuptorul la foc mediu
- Formati chiftele mari cat cuprinde in pumn, formati bilute si apoi turtiti usor urmarind sa obtineti chiftele cu diametrul de 10 cm si grosime de 3cm
- Prajiti chiftelele pe grill pentru 3 minute pe fircare parte, apoi asezati chiftelele in tava si puneti cartofii in jur. Completati cu ulei de masline
- Coaceti mancarea pentru 40 min sau pana sunt copti si cartofii.
- In ultimele 10 minute de copt, presarati din belsug oregano pe cartofi, sare si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.