Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Shashuka,
sau shashouka, o specialitate tunisiana, foarte populara in Israel, un
mic dejun picant, plin de savoare, un mic dejun ce iti confera energie
pentru intreaga zi! Ochiurile moi, sosul dulce si picant, patrunjelul
proaspat, m-au cucerit definitiv si mi-am propus sa o fac de acum
inainte cel putin o data pe saptamana. |
Shakshuka (Oua in sos de rosii) |
Ingrediente:
2 oua
2 rosii
1 ardei gras
1 ceapa
1 lingurita zahar brun
1 lingura ulei de masline
1 lingurita pasta rosii
50 ml apa
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurita piper cayenne
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita usturoi granulat
o frunza dafin
patrunjel verde
sare
Mod de preparare
Incingem chimenul
intr-o tigaie. Daca nu va place puteti sari peste etapa asta, totusi
v-as sfatui sa nu renuntati la chimen, nu se va simti foarte pregnant
gustul insa va conferi o aroma deosebita, subtila.
Dupa ce s-a prait chimenul adaugam uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
Cand ceapa a devenit translucida adaugam ardeiul taiat fasii si il lasam doar cat sa isi elibereze aroma.
Daca aveti un ardei cayenne il tocati si adaugati si pe el, daca nu il inlocuiti cum am facut si eu cu piper cayenne.
Adaugam rosiile taiate cuburi si lasam pe foc pana incep sa se inmoaie.
Completam cu apa
cat sa le acopere, cca 50 ml, adaugam pasta de tomate, frunza de dafin,
zaharul brun, piperul cayenne, boiaua, usturoiul, cimbrul si sarea punem
capacul si lasam la foc mic pana va capata consistenta unui sos.
Adaugam cu grija ouale in milocul tigaii.
Lasam pe foc pana se gatesc ouale. Ouale trebuie sa ramana moi.
Tocam patrunjel verde si presaram deasupra din abundenta. Servim cu paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.