Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Shashuka, sau shashouka, o specialitate tunisiana, foarte populara in Israel,  un mic dejun picant, plin de savoare, un mic dejun ce iti confera energie pentru intreaga zi! Ochiurile moi, sosul dulce si picant, patrunjelul proaspat, m-au cucerit definitiv si mi-am propus sa o fac de acum inainte cel putin o data pe saptamana.

Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Ingrediente:


2 oua
2 rosii
1 ardei gras
1 ceapa
1 lingurita zahar brun
1 lingura ulei de masline
1 lingurita pasta rosii
50 ml apa
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurita piper cayenne
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita usturoi granulat
o frunza dafin
patrunjel verde
sare

Mod de preparare

Incingem chimenul intr-o tigaie. Daca nu va place puteti sari peste etapa asta, totusi v-as sfatui sa nu renuntati la chimen, nu se va simti foarte pregnant gustul insa va conferi o aroma deosebita, subtila.

Dupa ce s-a prait chimenul adaugam uleiul de masline si ceapa tocata marunt.

Cand ceapa a devenit translucida adaugam ardeiul taiat fasii si il lasam doar cat sa isi elibereze aroma. 
Daca aveti un ardei cayenne il tocati si adaugati si pe el, daca nu il inlocuiti cum am facut si eu cu piper cayenne.

Adaugam rosiile taiate cuburi si lasam pe foc pana incep sa se inmoaie.

Completam cu apa cat sa le acopere, cca 50 ml, adaugam pasta de tomate, frunza de dafin, zaharul brun, piperul cayenne, boiaua, usturoiul, cimbrul si sarea punem capacul si lasam la foc mic  pana va capata consistenta unui sos.

Adaugam cu grija ouale in milocul tigaii.

Lasam pe foc pana se gatesc ouale. Ouale trebuie sa ramana moi.

Tocam patrunjel verde si presaram deasupra din abundenta. Servim cu paine prajita.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!