Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aceasta este poate cea mai simpla prajitura cu lapte, pentru care nu ai nevoie decat de 6 ingrediente! O prepari usor si o bagi la cuptor in timp record!
Flan de lapte cu caramel |
3 oua mari
350 ml lapte integral
1 conserva lapte condensat (400 ml)
2 linguri esenta de vanilie
Pentru caramel:
200 g zahar
60 ml apa
Mod de preparare:
Bate ouale cu cele 2 tipuri de lapte si esenta de vanilie pana la
incorporare.
Intr-o cratita mai groasa, pune zaharul si apa pentru sosul
de caramel si da-le la foc.
Amesteca la inceput, pana cand zaharul se topeste, apoi inclina
ocazional cratita pentru a omogeniza.
Caramelul este gata cand capata o
culoare auriu-aramie.
Toarna sosul de caramel intr-o tava de tort si lasa-l 5-10 minute sa se intareasca, apoi adauga amestecul de lapte cu oua.
Pune tava de tort intr-o tava mai mare, plina cu apa si da-le
impreuna la cuptor pentru 40-50 de minute, sau pana cand compozitia nu
mai este lichida.
Lasa flanul sa se raceasca complet si da-l la frigider 2-3 ore.
Scoate prajitura din tava intorcand-o pe un platou si serveste-o cu sos
de caramel si fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.