Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O amintire: chipsuri de cartofi taranesti. Asa cum ni le facea mama-mea, iarna, direct pe plita sobei. Le zicea scrijelute. Eu le-am facut pe o tigaie de fonta si cina mea rustica a fost tare bine primita.
Chipsuri de cartofi taranesti |
cartofi (mediu fainosi, cei pentru salata)
sare
putin ulei (optional)
Mod de preparare:
- Socotiti cam 3 cartofi medii de persoana. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele de 3-5 mm. Daca ii taiati mai subtiri se vor usca prea tare, daca ii taiati prea grosi se vor face greu si se vor arde in exterior. Puteti folosi o razatoare, daca doriti sa va asigurati ca toate feliile sunt egale. Dupa feliere nu se mai spala cartofii.
- Se incinge foarte tare o tigaie de fonta cat mai larga. Se da focul la mediu spre mic. Se
aseaza felii de cartofi unele langa altele.
- Se coc cam 8-10 minute pe prima parte pana se fac basicute rumene.
Se intorc si se mai coc pe a doua parte cam 5-6 minute, pana se rumenesc
si pe a doua parte. Verificati unul ca sa fiti siguri ca e facut pana
in centru. Cartofii vor face o crusta crocanta deasupra dar vor avea si
putin miez moale in centru.
- Se scot scrijelutele intr-un vas cu capac. Pe masura ce asezati scrijelutele in vas, le presarati cu sare.
- La final, chiar inainte de servire, le puteti pulveriza cu putin ulei daca doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.