Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
In ultimele saptamani nu am reusit sa gatesc cat si ce as fi dorit,
dar acum cateva zile mi-am luat inima in dinti si am facut aceasta supa mexicana cu rosii si galuste de malai. Neaparat sa incercati galustele, sunt cel putin la fel de gustoase ca cele de gris. Asadar, va invit sa incercati aceasta reteta de supa mexicana, sigur o sa va placa. Supa mexicana de rosii
- 1,5 l supa vegetala/apa
- 1 ceapa alba medie/2 salote mici
- 2 linguri ulei de arahide/porumb
- 400 g pulpa de rosii (cantarita dupa curatarea rosiilor)
- 200 g boabe porumb conservate
- 1/4 lingurita rasa chili fulgi
- 2 catei usturoi
- 1 lingurita rasa oregano proaspat/uscat
- 1-2 lingurite sare
- 1 lngura patrunjel tocat (optional)
Galuste de malai pentru supa – Ingrediente (20-22 galuste)
- 300 ml lapte
- 100 g malai extra
- 10 g unt
- 20 g parmezan ras
- 1 ou mic
- 1/4 lingurita rasa sare
- 1/4 lingurita piper (optional)
Supa mexicana de rosii – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa calda si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem rosiile intregi, crestate la capete, in apa, si le oparim pentru cca 30 secunde. Le scoatem din apa si le curatam coaja, apoi le taiem in jumatati si eliminam samburii. Taiem pulpa in bucatele potrivite.
- Scurgem boabele de porumb, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam sa se scurga bine.
- Punem uleiul intr-o oala, pe foc mic, si cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt, si fulgii de chili. Le sotam cca 2 minute, apoi adaugam pulpa de rosii si amestecam bine.
- Dupa cca 3-4 minute, adaugam supa vegetala/apa, boabele de porumb si oregano.
- Acoperim oala cu un capac si fierbem supa cca 20 minute, la foc mic spre mediu.
Galuste de malai pentru supa – Mod de preparare
- Punem laptele si sarea intr-o craticioara, pe foc mediu. In momentul in care laptele incepe sa fiarba usor, reducem focul la minim si adaugam malaiul, in ploaie.
- Amestecam, cu un tel, pana cand mamaliga se ingroasa si se desprinde de pe marginile si fundul cratitei (cca 10 minute).
- Stingem focul, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare.
- Lasam mamaliga sa se raceasca, o amestecam din cand in cand, ca sa impiedicam formarea crustei la suprafata.
- In momentul in care a atins temperatura camerei, adaugam oul, parmezanul ras si, daca dorim, putin piper proaspat macinat.
- Amestecam bine pana la completa omogenizare. Compozitia finala a galustelor trebuie sa fie densa, nu lichida.
- Cu mainile usor umede, formam galuste de malai rotunde, de dimensiunea unui ou de prepelita.
- Dupa ce supa a fiert 20 minute, adaugam galustele de malai si le fierbem pana cand se ridica toate la suprafata.
- Stingem focul, adaugam patrunjel tocat si inca putin oregano, acoperim supa cu capac si o lasam sa se odihneasca 10 minute.
- O gustam cu pofta, calda sau rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.